21 juli 2024

Benodigdheden voor RVS polijsten in huis

Het kan voorkomen dat roestvrijstalen voorwerpen door de jaren heen steeds iets meer van hun glans verliezen. Niet alleen ziet een voorwerp er zonder deze glans veel minder mooi uit, ook is het mogelijk dat er porositeit opspeelt. Dit kan de roestvrijstalen voorwerpen aantasten. Om te voorkomen dat je deze voorwerpen na verloop van tijd weg moet gooien, kun je het voorwerp slijpen en het RVS polijsten. RVS polijsten is geen eenvoudige klus! Veel mensen laten RVS polijsten dan ook over aan een professioneel bedrijf die deze service aanbiedt.

RVS-finish

Dit geldt in het bijzonder voor grote bedrijven. Zij kunnen machineonderdelen van RVS laten slijpen en polijsten, om de levensduur van een machine te verlengen. Er zijn diverse bedrijven die de mogelijkheid bieden om deze machines volledig te polijsten.

Wat heb ik nodig voor RVS polijsten?

Om roestvrijstalen voorwerpen zelf te kunnen polijsten heb je verschillende producten nodig. Denk aan een polijstmachine, in combinatie met een geschikte polijstschijf van katoen. Het is van het formaat van het te polijsten voorwerp afhankelijk, welke polijstschijf je hierbij nodig hebt. Op internet vind je verschillende webwinkels die deze schijven aanbieden. Ook een polijstpasta mag niet ontbreken om je RVS voorwerpen hun glans terug te geven.