20 mei 2024

Btw aangifte België snel en eenvoudig maken

 Wil je btw aangifte België doen voor je bedrijf maar heb je niet voldoende tijd om dit iedere maand of ieder kwartaal te doen of zou je liever zien dat je er minder tijd in hoeft te steken dan nu het geval is? Kies er dan voor het systeem te automatiseren.

Alle inkomsten en uitgaven bij elkaar

Met behulp van een boekhoudkundig programma zoals Yoursminc gaat het aangeven van de btw veel sneller. In het programma worden per periode alle inkomsten en uitgaven uit alle transacties geregistreerd. Op die manier staat alles aan het einde van een periode al netjes klaar om ingediend te worden bij de juiste instantie. Hoe je dit precies kunt doen met het programma staat in het kort uitgelegd op internet maar het vereist niet zoveel ingewikkelde handelingen. Voor het overzicht dat je nodig hebt voor de btw aangifte voer je tijdens een bepaalde periode alle transacties (zowel de uitgaven als de inkomsten) in het systeem in en worden deze automatisch opgeslagen in een concept voor de aangifte van de btw.
Aanpassingen mogelijk

Als de periode verstreken is kun je het concept definitief maken en zo indienen. Mocht er iets niet helemaal goed gegaan zijn dan is het ook nog altijd mogelijk aanpassingen te doen zodat je alsnog de juiste gegevens kunt versturen. Een foutje maken is geen probleem want dit los je snel online op en wordt meteen verwerkt door het systeem.