21 juli 2024
Verschil tussen BHV en ehbo

Het verschil tussen BHV en EHBO

Wat is het verschil tussen BHV en EHBO? Als bedrijf ben je verplicht om voor een goede en veilige werkomgeving te zorgen voor de medewerkers. Het is dan ook belangrijk om diverse BHV’ers aan te stellen. Maar is het dan ook nodig om nog EHBO’ers aan te stellen? Het is hiervoor belangrijk dat je de verschillen tussen beide trainingen goed kent.

BHV staat voor Bedrijfshulpverlener. Wanneer je deze training gaat volgen leer je allerlei levensreddende handelingen. Denk hierbij aan brand blussen en reanimeren, maar ook wat je moet doen bij verstikking, verslikking of bloedingen. Daarnaast leer je als BHV’er ook goed communiceren met andere BHV’ers en de rest van je collega’s, kun je alarmeren en iedereen evacueren. 

EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken: hierbij leer je eerste hulp verlenen bij ongevallen op de werkvloer. Dit kan gaan om levensreddende handelingen als reanimatie, maar ook niet levensreddende eerste hulp, zoals bloedneuzen, brandwonden, splinters en botbreuken.

Verschil tussen BHV en EHBO uitgelegd

Als BHV’er houdt je je naast levensreddende handelingen dus ook bezig met andere zaken die te maken hebben met hulpverlening binnen het bedrijf, zoals het blussen van branden of het evacueren van afdelingen. Een EHBO’er is er vooral voor het verlenen van (niet) levensreddende handelingen. Je hebt als bedrijf baat bij allebei deze hulpverleners. Zo kun je een zo veilig en effectief mogelijk plan opstellen om de veiligheid op de werkvloer te kunnen waarborgen. Je kunt bij G4S terecht voor het volgen van beide cursussen op verschillende locaties.