21 juli 2024

Het verschil tussen een silent piano en een normale piano:

Een silent piano  zegt het eigenlijk al aan de naam, het is een  stille piano. Het is dus alleen mogelijk om de klanken te beluisteren via een koptelefoon, dit is dus ideaal om niemand tot last te zijn. Het mooie aan een silent piano is dat het gewoon een akoestische piano is, dit betekent dat als je niemand tot last bent je dus ook gewoon zonder koptelefoon verder kunt spelen.

Het systeem van een silent piano

Het systeem dat de piano silent maakt zit in de piano met een bedieningspaneel. In dit bedieningspaneel zit een audio-jack uitgang, door dit systeem is het dus mogelijk om een koptelefoon aan t sluiten op de piano. Je kunt dan precies alles horen wat je normaal hoort, alleen dan via de koptelefoon. Tegelijkertijd zorgt dit er dus voor dat de hamers in de piano de snaren niet kunnen raken, door dit systeem hoor je de piano dus niet meer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een silent piano ?

Wanneer je een silent piano aanschaft zijn er een aantal dingen wat belangrijk is om op te letten, hieronder vind je een aantal punten waar je extra op moet letten bij de aanschaf:

  • Bouwjaar; Wanneer je een nieuwe silent piano koopt is dit natuurlijk niet zo moeilijk om te controleren, wanneer je een tweedehands silent piano gaat kopen kun je het bouwjaar controleren met behulp van het serienummer.
  • Quatre mains; Het kan zo zijn dat je met twee personen op de piano tegelijkertijd in de silent modus wilt spelen, het is dan belangrijk om te controleren hoeveel audio uitgangen er op het bedieningspaneel zitten.
  • Sequencer; Met een sequencer is het mogelijk om je pianospel te kunnen opnemen en terug te luisteren, als je dit dus graag wilt is het verstandig om te kijken of er een sequencer aanwezig is op het bedieningspaneel. Je kunt dit ook navragen aan de verkoper.

Heb jij nou na het lezen van deze tekst behoefte naar meer informatie? Klik dan hier voor Kijk dan op de website van  BosPianoservice, en wie weet speel jij binnenkort wel een mooi liedje op de silent piano.