21 juli 2024

Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands piano

Een nieuwe piano kost meer dan een tweedehandse piano. Dat is ook de reden waarom men vaak kijkt naar de prijs van zo’n piano. Echter dient wel op een aantal zaken te letten bij de aankoop van een tweedehandse piano. De belangrijkste kernpunten waarop gelet dient te worden zijn: klank, bouwjaar, technische staat, garantie, uiterlijk, aanslaggevoel en afmetingen. De klank van een piano moet prettig klinken en dat geldt ook voor het aanslaggevoel. Ook dient men te kijken naar de technische staat van de piano, bouwjaar en garantie. Verder zijn vooral de afmeting en uiteraard het uiterlijk een cruciaal onderdeel.

De voordelen van de aankoop van een tweedehandse piano

Zodra men denkt aan tweedehands, is meteen de verwachting een stuk lager dan een nieuwe versie. Echter blijken er toch echt voordelen vast te zitten aan de aankoop van een tweedehands product. De drie argumenten voor de aankoop van een tweedehandse variant zijn: de levensduur van de piano’s, de duurzaamheid voor het milieu en het budget. Piano’s kunnen lang meegaan waardoor deze zowel in trek zijn in de nieuwe als de tweedehandse versie. Tevens bewijst de tweedehandse variant dat die zijn kwaliteit al heeft bewezen.

Voor het tweedehandse model hoeven er geen bomen te worden gekampt en pas beter binnen het budget.

De verschillende soorten pianomerken.

Er zijn veel verschillende piano merken te vinden en ieder onderscheid zich aan de hand van de kenmerken. De veel voorkomende merken zijn Yamaha, Zimmerman, Steinbach en Kawai.

Een echte piano liefhebber kan met het blote oog de verschillende merken onderscheiden en sorteren op waarde, kwaliteit en uitvoering. Bos pianoservice is een ervaren bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop en onderhoud van piano’s. Een van de services die het bedrijf biedt is de 10 jaar garantie bij aankoop van een Yamaha piano. Zoals op de website staat vermeld: bekijk ons aanbod piano’s in zowel huur als koopvorm.