20 mei 2024
vakantie in Limburg

In Limburg vakantie vieren? Met deze tips maak je er een topverblijf van!

Dat Limburg een provincie is met aangename en afwisselende natuurgebieden, dat is bij nagenoeg iedereen wel bekend. Deze provincie is dan ook bij uitstek geschikt voor wandelfans en fietsliefhebbers. Daarnaast zijn de stad Maastricht en het plaatsje Valkenburg uiteraard zeer bekende trekpleisters. Limburg heeft aan de vele toeristen die er jaarlijks komen echter nog veel meer te bieden. Een bezoek aan de Kasteeltuinen van Arcen en het per fiets of auto volgen van de Mergellandroute zouden je vakantie in Limburg alleszins nog geslaagder maken.

vakantie in Limburg

Volg de Mergellandroute

De Mergellandroute is een route van meer dan honderd kilometer lang. Het is daarom logisch om deze route met de auto te volgen. Wanneer je dat doet, dan zullen vele indrukwekkende uitzichtpunten over de Limburgse heuvels je deel zijn. Bovendien leidt de Mergellandroute langs diverse dorpen en steden die de moeite waard zijn. Stap bijvoorbeeld zeker in de plaatsen Eijsden, Slenaken en Epen even uit om het centrum uitgebreid te bekijken.

Bezoek de Kasteeltuinen van Arcen

Een stuk noordelijker in Limburg – iets ten noorden van Limburg – ligt het plaatsje Arcen. Arcen is vooral bekend vanwege het kasteel dat er vlakbij staat. Echter is het niet in de eerste plaats dit kasteel dat de aandacht trekt. Het zijn de kasteeltuinen die echt het verschil maken. Waar in Limburg je ook precies verblijft, van een bezoekje aan de Kasteeltuinen zul je echt geen spijt krijgen. Bedenk je namelijk dat de Kasteeltuinen van Arcen maar liefst 32 hectare in beslag nemen. In totaal gaat het dan ook om vijftien verschillende tuinen. Elke tuin heeft wel weer zo zijn eigen stijl en bezienswaardigheden. Dit is dus een attractie waar je gerust een aantal uren voor kunt uittrekken.