15 juni 2024

Muziek maken op de computer

Muziek kun je op verschillende manieren maken en vaak maak je gebruik van instrumenten. Zo kun je door middel van zang en verschillende instrumenten vaak een goed lied maken. Deze combinatie zorgt voor een mooie samenhang en dit kun je ook opnemen. Zodra je het hebt opgenomen kun je op de computer ervoor zorgen dat het nummer perfect wordt. Hier kun je bepaalde aanpassingen maken aan momenten in het lied. Hiervoor heb je speciale programma’s die ervoor zorgen dat je dingen aan een opgenomen nummer kunt veranderen. Ook kun je met een toetsenbord klanken en geluiden toevoegen en dient het zelfs als een keyboard. Hiervoor heb je wel kabels nodig die ervoor zorgen dat de computer je toetsenbord ziet als een keyboard.

Door middel van een midikabel kun je een toetsenbord of een keyboard aan je computer aansluiten. Deze midikabel is van een groot belang voor dit en deze heb je in verschillende soorten, maar ook maten. Soms heb je een midi kabel nodig die meerdere meters is en soms heb je al aan een paar meter genoeg. De midikabel heeft 2 uitgangen en het maakt niet echt uit welke uitgang je gebruikt voor de computer. Daarnaast heb je ook midi kabels die een andere uitgang hebben en kun je zelfs kiezen uit een USB-aansluiting. Deze USB-aansluiting kun je nodig hebben als je het wilt gebruiken voor een toetsenbord.

Het is hierbij wel van belang dat je de midi software hebt anders kan de computer de muzieknoten niet oppakken die je doorstuurt met je toetsenbord.

Webshop voor midi kabels

In de webshop turnitoff.nl kun je een ruim aanbod in de midi kabels vinden. Daarnaast bieden ze nog veel meer producten aan op de website en kun je hier goed naar kijken. Je hebt natuurlijk wel een elektronisch keyboard nodig waarmee je de kabel kunt gebruiken. Op deze keyboard kun je klanken maken en kun je deze aan een nummer toevoegen. Ook voor het maken van een beat kun je in deze webshop veel producten vinden waar je veel aan hebt. Zo kun je een sampler hier kopen en is deze ideaal voor het eventueel maken van beats.

Beats maken

Als je goed kunt werken met een elektronisch keyboard is het misschien wel leuk om te kijken naar het maken van een beat. Tegenwoordig zit hier namelijk een grote markt in en hoor je in ieder hiphopnummer wel een beat. Deze worden vooral gemaakt via de computer en dit kun je doen via verschillende software. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar leuke klanken die je kunt maken met een keyboard of met een sampler. Wel moet je goed kijken naar het juiste software en heb je hier natuurlijk ook veel verschillen in.