15 juni 2024
online marketing leads

Online marketing leads genereren via je eigen website

Leads kopen bij een marketingbureau? Dat is echt verleden tijd. Marketeers die namens jou een rijtje potentiële klanten afbellen kan effectief zijn, maar het is ook duur. Die mensen steken er immers allemaal tijd in. Als je budget dat niet toelaat, stap dan over op de online marketing leads. Dat zijn leads die je via het internet verzamelt en eventueel benadert. Een handige manier om dit te doen is via je eigen website. Maar dan heb je natuurlijk wel de juiste software nodig.

Een goed programma

Op je website komen doorgaans alleen mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Zo vinden ze je immers. Wanneer ze op je site zijn dan ben je er echter nog niet. Je moet ze nog overtuigen om iets te kopen. De leads zijn mensen die op je site komen of zijn geweest maar nog niets hebben aangeschaft. Dit is het moment om ze binnen te halen.

Duidelijke websites, goede banners

Het is precies daarom dat je op sommige sites een pop-up krijgt te zien: wil je meer informatie? of: chat nu met een medewerker. Dit zijn manieren om de bezoeker te stimuleren contact op te nemen of door te gaan naar een aankoop.