22 april 2024
vog aanvragen

Wat moet je weten bij een aanvraag

Je moet een vog aanvraag doen omdat je chauffeur wordt op een bus, op internet is veel informatie te vinden over een Verklaring Omtrent het Gedrag. Maar wat is nu allemaal relevant als je een verklaring aan wilt vragen, en wat moet je echt weten? Om te beginnen wie kijkt er eigenlijk of je een strafbaar feit hebt gepleegd, de dienst Justis bekijkt of je in aanraking bent gekomen met Politie of Justitie. Over het algemeen wordt er informatie opgevraagd bij het Openbaar Ministerie, de Reclassering en de Politie.

Hoe kom ik erachter of ik een VOG krijg?

We snappen dat de twijfels komen bij een vog aanvraag als je al weet dat je een strafbaar feit hebt gepleegd, op de website van justitie kun je informatie krijgen of je in aanmerking komt voor een verklaring. Je kunt ook contact opnemen met de dienst Justis en je situatie uitleggen, zij kunnen een goede inschatting maken of je in aanmerking komt voor de verklaring. Maar wil je het echt zeker weten, vraag dan een verklaring aan en je bent van alle onzekerheid verlost.

vog aanvragen

Voorwaarden voor een aanvraag

Wanneer je een vog aanvraag online wilt doen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je dient ingeschreven te staan bij een Nederlandse gemeente, zonder DigiD kun je geen online aanvraag doen. Voor het afrekenen moet je in het bezit zijn van internet bankieren, heb je dit allemaal dan kun je op de website vog-aanvraag.info de aanvraag doen voor de verklaring.