13 april 2024

Wat voor remmen kies je voor de elektrische damesfiets?

Een goede elektrische fiets kost wel wat maar dan heb je ook wat. Als heer kun je tegenwoordig ook prima uit de voeten met een damesmodel want deze zijn dermate verstevigd dat ze het gewicht van een heer ook prima kunnen dragen.

Bereken de juiste framehoogte

Een e-bike dames kent diverse framehoogtes. Om de juiste hoogte te bepalen kun je naar de winkel gaan en dit uitproberen. Ben je niet in de gelegenheid dit te doen of wil je de elektrische damesfiets liever online bestellen zodat deze ook thuisbezorgd wordt? Meet dan de lengte van je binnenbeen op en vermenigvuldig dit met 0,65. Een elektrische damesfiets is daarnaast ook in hoogte verstelbaar bij het zadel en het stuur. Zo kun je er altijd voor zorgen dat de maat precies goed is en bij jou past.

fiets in zonsondergang 2

Ga altijd voor degelijke remmen

Een elektrische damesfiets wordt net als alle andere elektrische en gewone fietsen voorzien van een goed paar remmen. Dit kunnen verschillende zijn en soms hebben mensen een bepaalde voorkeur voor een bepaald type. Een elektrische damesfiets wordt standaard met een bepaald remsysteem uitgevoerd maar als je liever een ander systeem wilt hebben kun je ook altijd kijken of het mogelijk is dit erop te laten zetten.

Kijk welke remmen jij het fijnste vindt

Het remsysteem kan bestaan uit schijfremmen, V-brakes of rollerbrakes. Schijfremmen worden bevestigd op het wiel en hebben als eigenschap dat ze goed remmen en de fiets snel tot stilstand gebracht kan worden. Ze zijn wel duurder dan V-brakes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van blokjes waarmee geremd wordt tegen de velg aan. Dit is een voordeliger remsysteem maar de blokjes slijten wel vrij snel. De rollerbrakes worden veelvuldig gekozen. Ze remmen met behulp van kogeltjes tegen de naaf aan maar je hoeft ook niet al te veel kracht te zetten om te remmen. Zo sta je snel stil zonder al te veel moeite. Kies altijd voor remmen die je bevallen. Een elektrische fiets kan best hard gaan als je met ondersteuning erop rijdt dus het is zeker zaak dat je ook goed en op tijd stilstaat indien nodig.