21 juli 2024
https://eminentgroep.nl/vacatures/categories:Installatietechniek/

Welke competenties vind je in een installatietechniek vacature?

Er zijn verschillende gebieden waarop de installatietechniek werkt. Denk aan het plaatsen en onderhouden van cv ketels, het plaatsen van airco of luchtzuiveringssystemen, het aanleggen van de nodige voorzieningen voor sanitair of het aanleggen van de elektra in een nieuwbouwhuis. Er zijn veel verschillende werkzaamheden, waar je jezelf in specialiseert. Meestal op één of twee gebieden in het werkveld.

Welke gemeenschappelijke zaken zie je in een installatietechniek vacature

Hoewel de werkgebieden en werkplekken variëren, zie je veel dezelfde functie-eisen terug komen. Ze vragen om echte aanpakkers, doeners, die graag met hun handen werken. Iemand die goed zelfstandig kan werken en het niet erg vindt om een hele dag alleen op pad te gaan. Ze vragen om klantvriendelijke medewerkers, want als monteur kom jij bij de klanten over de vloer en representeert jij het bedrijf.

De taken

Als installateur of monteur plaats je, vervang je en onderhoud je allerlei installaties. Als loodgieter leg je bijvoorbeeld nieuwe riolering aan als de oude vervangen moet worden. Je zorgt ervoor dat de sanitaire voorziening aangesloten worden op de nieuwe riolering en dat de het uiteindelijk ook goed afgevoerd wordt naar de gemeentelijke riolering die onder de stoep ligt.

Storingsdienst

Overal waar installaties geplaatst worden, kunnen er storingen optreden. Een cv ketel die niet goed functioneert laat mensen in de kou zitten. Een probleem in de meterkast met de elektra kan ervoor zorgen dat de verlichting en alle elektrische apparaten niet meer werken. De diepvries ontdooit, de verwarming gaat uit en de klant zit in het donker. In zulke gevallen is het belangrijk dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Jij gaat naar de klant toe, onderzoekt de situatie en spoort het probleem op.

Tegenvallers zijn er altijd

Het werk ging soepel en je dacht op tijd thuis te zijn. Maar dan gaat het mis bij de laatste klant. Er zijn tal van werkzaamheden nodig die je niet verwacht had. Maar jij bent flexibel en gaat niet naar huis voordat alles goed en degelijk opgelost is.

De harde werker

Jij bent bovenal een harde werker. Je zou doodongelukkig worden als je acht uur per dag naar een computerscherm zou moeten kijken. Je beheerst de Nederlandse taal goed. Wanneer je in contact bent met klanten is het belangrijk dat jullie elkaar goed begrijpen. Je rapporteert duidelijk en volledig naar je leidinggevende over de werkzaamheden die je uitgevoerd hebt. En als je in de gaten krijgt dat systemen, protocollen of andere zaken beter aangepakt kunnen worden, bespreek je dat. Jij bent niet alleen een uitvoerder, maar kunt ook je werk goed analyseren.      

Bron: https://eminentgroep.nl/vacatures/categories:Installatietechniek/