22 april 2024
Audi velgen

Geef je auto een nieuwe look

Wil jij je auto graag een nieuwe of verbeterde look geven? Dan kun je ervoor kiezen om wieldoppen aan te schaffen. Deze zijn namelijk erg geschikt voor je auto, camper of bus. Als je bijvoorbeeld bmw g20 velgen of bmw m3 f80 velgen hebt, dan hoef je deze zeker niet te verbergen achter een wieldop, deze moeten juist zichtbaar zijn zodat andere mensen deze velgen kunnen bewonderen. Maar als je velgen hebt die er niet zo mooi uit zien, omdat je niet zo’n luxe auto hebt, dan kun je er dus voor kiezen om hier wieldoppen op te plaatsen, zo komt je auto er weer helemaal uit te zien als nieuw.

Zijn je wielen wel geschikt voor wieldoppen?

Wanneer je besluit om wieldoppen aan te schaffen, is het natuurlijk zeer belangrijk om te weten of je wielen überhaupt wel geschikt zijn voor wielen. Je hebt namelijk niks aan wieldoppen die niet passen. Je kunt dit gemakkelijk zien door naar de kleur van je velgen te kijken. Heb je zwarte stalen velgen, dan kun je hier wieldoppen op plaatsen. Heb je lichtmetalen velgen, dan zijn deze wielen helaas niet geschikt voor wieldoppen. Dus check eerst even goed of je wielen ook geschikt zijn voor wieldoppen, zodat je straks niet met onbruikbare wieldoppen komt te zitten.

Wieldoppen plaatsen

Je kan ervoor kiezen om de wieldoppen zelf te installeren, maar je kan dit ook uitbesteden. Wil je zeker weten dat je wieldoppen goed bevestigd worden, dan is het verstandig om dit over te laten aan professionals. Zij doen dit op vakkundige wijze, je kunt dan ook direct kijken hoe ze staan en of je dan toch liever andere wieldoppen op je velgen wil hebben. Zo heb je en meer keuze en kost het jou weinig tijd, maar wel meer geld. Dus je kunt het ook prima zelf doen! Alleen zorg dat je ze goed bevestigd, want het is jammer als je eentje kwijt raakt.

Maak van je autowassen een hobby

Het saaiste klusje van de week moet nu toch echt gebeuren, de auto wassen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de auto door de wasstraat te doen, maar je weet nooit helemaal zeker of deze ook echt wel goed schoon wordt. Niks is vervelender dan geld uitgeven aan een wasstraat en je auto komt er weer vies uit. Het beste kun je de auto dus zelf met de hand wassen, maar dat is niet het leukste klusje om te doen. Je kunt er niet even snel overheen met een spons, maar je moet bijvoorbeeld ook zorgen dat je velgen goed schoon zijn. Al helemaal als je bmw g20 velgen of bmw m3 f80 velgen hebt.

Hoe maak je je auto het beste schoon?

Je auto echt goed wassen gaat dus verder dan hem even wassen bij een wasplaats. Je hoeft je auto niet tot leven te wekken, maar je kunt hem wel goed reinigen. Voor de een is het wassen van de auto een noodzakelijk kwaad, de ander beschouwt het juist als pure ontspanning. Maakt niet uit of je het leuk vindt of niet, het feit is dat jouw auto er baat bij heeft wanneer je hem geregeld schoonmaakt. En hier heb je vooral profijt van wanneer je jouw wagen ooit nog wil gaan verkopen.

Tips bij het wassen van je auto

Om je auto goed te wassen, moet je wel weten wat je precies nodig hebt en hoe je dit aanpakt. Gebruik bijvoorbeeld geen spons, maar een microfiber washandschoen. Een spons kan namelijk zorgen voor krassen en met een microfiber spons voorkom je dit. Was je auto altijd in de lengterichting, draaiende bewegingen veroorzaken cirkelvormige krassen in de lak en zijn vooral in het volle zonlicht goed te zien. Maak je velgen schoon met een velgenreiniger, zo kunnen je bmw velgen extra shinen waarmee je de auto pakt.