19 juni 2024

Wat te doen met een kapotte auto?

Een ongeluk zit in een kleine hoek, vaak gebeuren ongelukken in het verkeer niet eens door je zelf maar door een andere bestuurder. Wanneer dit jou overkomt, is dat erg zuur, vooral wanneer je niet verzekerd bent en die ander nergens te bekennen is. Wat moet je nu doen met je auto want die is erg kapot en het is niet meer veilig om er mee te gaan rijden. Het laten repareren van je auto is in veel gevallen soms nog duurder dan wanneer je je auto verkoopt en een nieuwe koopt. Alleen je auto verkopen die veel schade heeft is niet zo makkelijk. Gelukkig zijn er autosloperijen die je auto graag willen hebben, die halen je auto gewoon op voor je deur geheel gratis en geven je er soms ook nog wat geld voor ook.

Kapotte auto niet laten staan

Nu ben je in bezit van een auto die niet meer te repareren valt wat moet je nu. Het is dan een hele verstandige optie om een autosloperij te bellen. Want het is namelijk erg zonde om je sloopauto gewoon op straat te laten staan en er vervolgens niet meer naar omkijken. Dit zou zonde zijn omdat je sloopauto namelijk nog waarde heeft. Dit komt omdat een sloopauto misschien wel voor veel mensen compleet waardeloos is, maar voor een sloperij heeft het wel degelijk nog waarde. Dit komt doordat de onderdelen van een kapotte auto nog wel hergebruikt kunnen worden zelfs als de auto niet meer kan rijden. 

Alles uit de auto halen

Wanneer een sloopauto bij een sloperij of een autodemontage terechtkomt, wordt de auto uit elkaar gehaald om de onderdelen die nog gebruikt kunnen worden eruit te halen. Wanneer ze de onderdelen eruit halen maken ze die vaak goed schoon en slaan ze op een magazijn. De onderdelen worden vervolgens verkocht of hergebruikt voor. Maar het eerste wat ze doen is al het vloeistof wat nog in de auto zit eruit halen. Dit doen ze omdat het voor onveilige situaties kan zorgen. Brandstof, olie en al het andere vloeistof wat nog in de auto zit wordt eruit gehaald en opnieuw gebruikt.