20 mei 2024

Palmboom kopen

Denk jij eraan om een palmboom te kopen? Of heb je geen idee of een palmboom een toevoeging zou zijn aan jouw tuin? Hieronder geven we je een beter beeld.

Decoratief

Veel mensen vergeten vaak dat een palmboom een unieke decoratieve waarde heeft en een originele toevoeging kan zijn aan het uitzicht van je tuin. Bovendien bestaan er een heleboel soorten. Overweeg dus in ieder geval zeker een palmboom kopen.

Klimaat

Je denkt vast dat een palmboom een warm klimaat vereist om te kunnen groeien. Dat is natuurlijk niet bizar: de meeste soorten komen uitsluitend voor in tropen en subtropen. Maar niets is minder waar! Er zijn heel wat soorten die probleemloos in onze westerse omgeving kunnen gedijen. Deze zijn winterhard en kunnen tijdens het koude seizoen dus gewoon in je achtertuin verblijven.

Kies een winterharde soort

Heel wat soorten van de palmboom kunnen geen vriestemperaturen verdragen. Dubbelcheck dus even of je wel degelijk met een winterharde soort te maken hebt. Bovendien kun je een palmboom best de meest zonnige plek van je tuin toewijzen, en dat het hele jaar door.

Onderhoud

Zoals de meeste planten hebben ook palmbomen een beperkt onderhoud nodig. Houd rekening met volgende tips:

  • Meststof

Afhankelijk van de plant, is het aangeraden om de bodem op regelmatige basis te verrijken met een kleine hoeveelheid meststof. Geef echter niet te veel meststof – ook dat is niet goed voor de plant.

  • Water

Geef je palmboom tijdig water. Doe je dit niet, dan kan er bladverkleuring optreden.

  • Snoeien

Een palmboom hoeft eigenlijk bijna niet gesnoeid te worden. Snoei dus enkel als er verdorde bladeren te zien zijn. Bij sommige soorten kunnen bloemen (en later vruchten) veel energie gebruiken. Ook die takken haal je dus best weg.

Neem een kijkje bij Tropic Trees voor meer informatie over een palmboom kopen, alvorens een palmboom te kopen.