21 juli 2024

Wanneer gebruik je een spijlen hekwerk balkon?

Veel mensen weten niet wanneer ze een spijlen hekwerk balkon gebruiken. Dit balkon is ideaal om de ruimte tussen een balkon met de omgeving af te sluiten. Zo kan het hekwerk geplaatst worden tussen de balkons van twee woningen in. Zo is het duidelijk welk deel van het balkon van jou is en welk deel bij het appartement van je buurman hoort. Op deze manier heb je allebei je eigen gedeelte en ontstaan er geen onduidelijkheden. Ook aan de rand van het balkon is het handig om een hekwerk te plaatsen. Zo voorkom je dat jij of je spullen plots naar beneden vallen. Zeker als je appartement zich op hoge hoogte bevindt, wil je dat risico niet lopen.

Wonen in een appartement

Veel appartementen zijn voorzien van een balkon met een spijlen hekwerk balkon. Dat betekent dat het hekwerk bestaat uit allerlei spijlen met een bepaalde ruimte daartussen. Deze ruimte is klein genoeg zodat je er niet zomaar tussen kan vallen. Doordat het hekwerk uit spijlen bestaat, komt er nog wel genoeg licht op je balkon. Soms plaatsen mensen ook schermen op het balkon, maar op deze manier heb je in de zomer erg weinig plezier van het zonnetje. Daar kan je nog wel van genieten met een hekwerk dat uit spijlen bestaat.

De kleur van het hekwerk

Vaak kiest de eigenaar van het appartement de kleur van het hekwerk op je balkon. Meestal sluit deze kleur mooi aan bij de rest van het design van je woning. Vaak wordt aangeraden om voor een wat donkerdere kleur te kiezen. Denk daarbij aan zwart, grijs, groen of blauw. Lichte kleuren, zoals wit, worden erg snel vies. Op deze manier ben jij wekelijks bezig met het schoonmaken van je hekwerk en daar zit niemand op te wachten. Vandaar dat een donkere kleur altijd een slimme keuze is.