21 juli 2024

Zijn er voordelen bij het kopen van een tweedehands piano?

Het zoeken naar een nieuwe piano kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Het aanschaffen van een nieuwe piano is niet alleen een erg persoonlijke keuze, waarbij veel persoonlijke voorkeur en emotie om de hoek komt kijken, maar is ook nog eens gewoon heel duur. Een nieuwe gitaar kopen is dan ook veel simpeler dan een nieuwe piano aanschaffen. 

Een andere bijkomstigheid is dat je bij het kijken naar een nieuwe piano niet alleen de keuze hebt uit ‘nieuwe’ maar ook tweedehands piano’s. Maar wat is nu precies het voordeel van het aanschaffen van een tweedehands piano ten opzichte van een nieuwe piano. In dit korte artikel proberen we je het uit te leggen. 

Prijs

Tja, het ligt natuurlijk nogal voor de hand dat de prijs van een tweedehands piano lager ligt dan de gelijksoortige nieuwe piano. Maar je wist waarschijnlijk niet dat dit verschil echt fors kan zijn. Een tweedehands piano kan tussen de 30 tot wel 70 procent goedkoper zijn dan zijn gelijksoortige nieuwe variant. Dat is dus zeker een prijsverschil dat serieus genomen moet worden.

Ook is het allang niet meer zo dat je tweedehands piano’s alleen kan verkrijgen via Marktplaats. Nee, speciaalzaken zoals bijvoorbeeld Bos Pianoservice bieden ook tweedehands piano’s aan. Hier betaal je dan wellicht iets meer dan via marktplaats, maar je bent dan wel gegarandeerd van de kwaliteit van de piano, en je krijgt persoonlijk advies. Voor het gehele assortiment aan tweedehands piano’s kijk dan eens op BosPianoservice.nl

Ingespeeld

Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands piano is dat deze al ingespeeld is. Hoe het kan dat een ingespeelde piano soms gewoon beter klinkt dan een nieuwe piano is niet erg goed te verklaren, maar toch is het zo. Door jaren bespeeld te zijn, krijgt een piano een eigen geluid dat voller en warmer gaat klinken dan een nieuwe piano. Erg mooi in ieder geval.